Naturorum fekete fokhagyma püré 250g
5.999 Ft
Menny.:db

Naturorum fekete fokhagyma püré 250g

Fedezd fel a fekete fokhagyma varázsát!

Az enyhén édes, balzsamecetre emlékeztető ízvilágával ez a gasztronómiai kincs tökéletes BBQ húsokhoz, ázsiai ételekhez, vagy akár különleges desszertekhez. Kóstold meg, és emeld új szintre a főzést ezzel a világhírű séfek által is használt titkos alapanyaggal!

UMAMI íz!

Márka: Naturorum
Vonalkód: 5999544165052
Egységár: 23.996,00 Ft/kg
Hűségpontok:
60
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. november 26.
Kívánságlistára teszem
5.999 Ft
Menny.:db

Leírás

Egyszerre finom és egészséges? Igen! Ez a fekete fokhagyma! 

A fekete fokhagyma hasonlóan mint az álltalunk ismert hagyományos fokhagyma, vajszínű, illatos növény, ami a  feldolgozása során lesz sötétbarna - fekete színű, összetéveszthetettlen karakterű különleges csemege. A fermentált (öregített) fokhagyma egy sokoldalú gasztronómiai különlegesség, amely évezredek óta kedvelt alapanyag az ázsiai kultúrában. A fokhagyma jól ismert egészségmegőrző és öregedést lassító hatása a fekete fokhagymában sokszorosan érvényesül, mindezt a fokhagyma karakteres illata nélkül élvezhetjük.

 

Enyhe, édes ízének köszönhetően sokkal szélesebb körben kedvelt, az erős fokhagymaízt nem kedvelők is előszeretettel fogyasztják. Különleges, balzsamecetre hasonlító aromáját a konyhákban is hamar felfedezték, és ma már neves séfek alkalmazzák világszerte különféle ételféleségek (levesek, húsok, fagylaltok) ízesítésére. Íze, karaktere különösen jól harmonizál a friss salátafélékkel, avokádóval, halkészítményekkel (pl: tonhal, lazac), tojással, sajtokkal de egy egyszerű majonézet is különlegessé varázsolhatunk felhasználásával.

Fekete fokhagyma pürével készíthető étel ötletek:

Feket fokhagyma pürés vajkrém

Fekete fokhagymás majonéz

Önmagában fogyasztva is egy ízletes és egészséges csemege.

Az Umami íz:

Az umami valójában egy japán szó latin karakterekre való átírása, ami magyarra fordítva nagyjából kellemes ízt jelent.
Életünk során megtanultuk, hogy négyféle alapíz van: édes, sós, keserű és savanyú. De van egy ötödik, önálló íz is – az umami. Ezt a hosszantartó, kellemesen testes ízvilágot létrehozó glutaminsavat Kikunae Ikeda (1908.) vegyész professzor nyerte ki először a japán konyha tradicionális alapanyagából, a kombu nevű tengeri algából.
1985-ben a Hawaii-n megtartott Umami Nemzetközi Szimpóziumon jelentették ki először, hogy az umami teljesen önálló, nem a már ismert alapízek keveréke, hanem egy ezektől teljesen független íz.
De globális elfogadottsága – mint alapíz – a Miami Egyetem kutatóinak 1996-os tanulmányának köszönhető. Bebizonyították, hogy ténylegesen léteznek az emberi nyelv egész területén umami érző receptorok.
A fekete fokhagyma illetve a fekete gyöngyfokhagyma előállítása (fermentálása) során a friss fokhagyma színe feketére, állaga zselészerűvé változik és kialakul benne az ötödik íz, az umami.

Jó egészséget és Jó étvágyat kívánunk!

Összetevők

100% fokhagyma

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!