Leírás
A gránátalma hatása
Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Az egyik leggazdagabb forrása az ellegsavnak. A gránátalma gyulladáscsökkentő és immunrendszer stabilizáló hatással bír. A szív és érrendszer legjobb barátja, mivel segít megtartani az érfalak rugalmasságát, így biztosítja a vér megfelelő áramlását. Csökkenti az LDL (rossz) koleszterin szintet és az érfalakra lerakódó plakkokat, ezáltal segítséget nyújthat az érelmeszesedés megelőzésében. Tartalmaz ugyan gyümölcscukrot, de nem emeli meg a vércukorszintet. Segíti az egészséges bélműködést, nyugtatólag hat a gyomorra. Bőségesen tartalmaz vasat, ezért vérszegénység ellen is alkalmazható. Energiával látja el a szervezetet.
A gránátalmában megtalálható polifenolok: tanninok, kvercetinek, antociánok valamint az ellegsav, melyek bizonyítottan erős daganat megelőző hatással bírnak. Ezek a polifenolok javíthatják az egészséges sejtek túlélést, valamint a rákos sejtek halálát is képesek előidézni. Megakadályozzák a tumorok növekedését és az áttétek képződését. Kutatások szerint a gránátalma hatóanyagai megakadályozzák egyes daganattípusok növekedését, főként a bőrrák, emlőrák, dohányzás okozta tüdődaganat, méhnyakrák és a prosztatarák esetében bizonyult hatásosnak. A Wisconsin Egyetemen elvégzett kísérlet igazolta, hogy a gránátalma képes volt meggátolni a bőrrák kialakulását egereken. Mindez főképpen ellagsav tartalmának köszönhető.
Ajánlott napi adagolás
1 x 10 ml (kb. 1 evőkanál) vagy 2 x 10 ml (kb. 2 evőkanál). A gránátalma koncentrátum önmagában is fogyasztható, de bevehető vízzel vagy más tetszőleges folyadékkal hígítva. A Doganay Gránátalma koncentrátumok egy speciális, kímélő eljárással készülnek, tartósítószer felhasználása nélkül. A gránátalma koncentrátum tartalmazza a magot, és a gyümölcshúst, ellenben a héját nem. Felbontás után nem szükséges hűtőszekrényben tárolni (és nem is ajánlott, mivel a hideg hatására besűrűsödhet). Felbontás után, szobahőmérsékleten 3-4 hónapig tartható el.
A gránátalma koncentrátum tartalmazza a gyümölcs magját és a gyümölcshúst, ellenben a héját nem!
Figyelem!
A termék alján lévő "leülepedés" természetes jelenség, a gyümölcsben lévő magoknak köszönhető, mely a termék minőségét nem befolyásolja.
Összetevők
Tápanyagtartalom
Átlagos tápértéktartalom 100 grammban | |
Energia | 1 217,4 kJ / 290,9 kcal |
Zsír | 0,0 g |
ebből telített zsírsavak | 0,0 g |
Szénhidrát | 72,4 g |
-ebből cukor | 58,18 g |
Fehérje | 1,1 g |
Rost | 0,92 g |
Só | 0,0 g |